6 Eylül 2013 Cuma

EV ALMAK İLE HİSSE SENEDİ ALMAK ARASINDAKİ FARK

Herkesin görüş birliğine vardığı en önemli yatırım ev satın almaktır. Siz de hisse senedi almadan önce ev almak gibi bir yatırım yapabilirseniz bu sizin için çok iyi olur. Çünkü ev almak sağlam bir yatırımdır. Kimi evlerin temeli çürük olur,deprem sonucunda çökerek yatırımınızı boşa çıkarabilir,ama bu binde bir gibi bir oranda rastlanılan olay olarak bilinir. Dolayısıyla ev sahibi olmak için yatıracağınız para size kar yazacaktır.
Dostlarınızın,akrabalarınızın ''Şu evi satın almakla çok kötü yapmışım'' diye sitem ettiğini duydunuz mu?Çoğunuz duymamışsınızdır.Bazen bir an önce taşınmak zorunda kalan aileler eski evlerini satarken bir miktar zarar edebilir ama kimse hisse senetlerinde olduğu gibi üst üste birkaç ev satarak zarara girmez. Borsada rastlanılan gibi bir evin iflas ettiği hiç duyulmamıştır.
Ev satın almak enflasyona ve ekonomik durgunluğa karşı başvurulacak en iyi sigortadır. .Ev satın almanın hisse senetlerinden daha karlı olduğunu kanıtlayan durumlar da vardır.Evler de hisse senetleri gibi uzun vadede karlı olan yatırımlardır.İnsanlar evlerinde hisselerde olduğundan daha fazla rahat ederler.Ama ev değiştirirken nakliyecinin kapıya gelmesi şarttır,oysa hisseleri satmak için bir emir yetecektir.Üstelik siz ev alırken iyi bir yatırım yaparsınız,çünkü evi tepeden tırnağa inceleyerek alırsınız.
İnsanlarımızın kafaları ev satın alırken birer dahi gibi çalışır.Ama iş hisse senetlerine gelince nedense öyle olmaz.İnsanlarımızın gayrimenkul işinde para kazanırken borsada zarar etmeleri şaşılacak bir durumdur.Evlerini seçerken günler,aylar harcayan yatırımcılar alacakları hisselere birkaç dakika içinde karar verebiliyorlar.Bu bazen tüyo şeklinde bile olabiliyor.Aslında birçok tüketici fırın alırken,yatırım yaparken harcadığı zamanın çok daha fazlasını harcıyor.

Asla yemek ya da tamirat isteyen bir şeye para yatırma. (Bu laf belki atlar için geçerli olabilir ama evler için asla)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder